Previous Next

Coral Design: Creare site-uri web si aplicatii software personalizate

Oferim servicii complete pentru firma dvs: site-uri web (creare, gazduire, optimizare), aplicatii software la cheie, consultanta IT.

Gazduire web pentru site-ul dvs.

Oferim servicii de gazduire de calitate pentru site-urile web pe care le dezvoltam. Cu noi aveti asigurate toate serviciile ce tin de site-ul web: crearea, gazduirea si optimizarea site-ului. Contactati-ne acum pentru o oferta personalizata!

Optimizare site-uri web pentru motoarele de cautare

Oferim servicii de optimizare pentru site-uri web. Top 10 Google este tinta noastra si o atingem. Social media si promovarea afacerii dvs. pe internet!

Creare magazine online

Spre deosebire de alte firme de web, noi cream magazinul online dupa specificul afacerii dvs, nu va transformam afacerea in ceva ce au toti ceilalti. Contactati-ne acum pentru o estimare de pret personalizata.

Site-uri web optimizate pentru dispozitive mobile!

Cum arata site-ul dvs. pe iPhone? Dar pe un device care foloseste Android? Ce-ati zice de un site care sa arate la fel de bine oriunde ar fi vizionat? Contactati-ne acum pentru o estimare de pret personalizata.

Servicii de calitate la pret avantajos!

Pentru dvs. am creat un calculator / simulator de costuri pentru crearea site-urilor si serviciile conexe. Contactati-ne acum pentru o estimare de pret personalizata.

Aproape totul despre site-urile web - Pasul 1: Numele de domeniu

Numele de domeniu al unui site web

Asa cum poate stiti deja, ca sa ajungeti la paginile unui site web trebuie sa cunoasteti adresa la care se afla paginile web. Sau mai bine zis URL-ul respectivelor pagini web. Nu confundati URL-ul cu numele de domeniu intrucat sunt lucruri diferite, asa cum veti observa din acest articol.

Daca ati fost atent atunci cand navigati pe internet, browser-ul dvs. web afisează in permanenţă adresa paginii pe care o vizitaţi (URL). De cele mai multe ori aceasta este o expresie care arata cam asa:

http://www.nume_de_domeniu.ro/director/nume_de_pagina.ext

Daca ar fi sa analizam aceasta insiruire de litere si semne de punctuatie am putea sa delimitam urmatoarele grupuri:

  1. http://www.
  2. nume_de_domeniu
  3. .ro
  4. director/nume_de_pagina.ext

 1. http:// si www. reprezinta o modalitate de acces la pagina web respectiva. Practic browserului i se indica faptul ca se doreste sa se acceseze o pagina web prin potocolul de comunicatie HTTP (hyper-text-transfer-protocol), adica protocolul utilizat indeosebi pentru accesul la paginile web ale unui site

2. numele de domeniu reprezinta o adresă "literară" a site-ului web. Aceasta este o combinatie unica de litere, cifre si semne de punctuatie care localizeaza in mod unic un site web. Acesta, împreuna cu tipul de nume de domeniu prezentat la punctul 3) vor fi detaliate in continuarea acestui articol

3. Notaţia .ro determina apartenenta numelui de domeniu de mai sus la un anumit grup de resurse web care au de obicei anumite caracteristici comune, cum ar fi limba in care sunt prezentate informatiile (cum este si cazul .ro), sau genul de informatii care sunt prezentate, indiferent de limba (cum este cazul domeniilor .com, .info, .org, .net, .eu, etc)

4. Numele directoarelor si apoi numele paginii care urmeaza dupa numele de domeniu tin de structura interna a site-ului si nu au mare importanta pentru utilizatori (insa au pentru motoarele de cautare si veti putea afla si de ce daca cititi capitolul dedicat lor din aceasta mini-serie de articole informative)

Ce este numele de domeniu al unui site web?

Numele de domeniu pune la dispozitie utilizatorilor o metoda de acces la site-urile web. Fiind practic un nume format din litere cifre si cateva semne de punctuatie, numele de domeniu este usor de memorat si de folosit de catre operatorii umani. Acesta este rolul sau principal, de a asigura o metoda de acces la o anumita resursa web, in speţă un site web. Trebuie sa stiti ca pentru un calculator, numele de domeniu nu inseamna nimic. Pentru a va afisa continutul unui site web, calculatorul are nevoie de o adresa formata dintr-o insiruire de numere, cunoscuta sub denumirea de adresa IP.

Cu traducerea numelor de domenii in adrese IP se ocupa niste calculatoare specializate in astfel de "traduceri" numite servere DNS (Domain Name Service). De fiecare data cand dvs. accesati o pagina web de pe internet, calculatorul dvs. trimite cererea de afisare a paginii catre alt calculator, acesta mai departe la altul, pana cand intr-un final cererea ajunge chiar la serverul unde este gazduit site-ul web respectiv, acesta cauta pagina web ceruta si o transmite inapoi tot printr-un lant de calculatoare inapoi la dvs. Serverele DNS cunosc unde se afla gazduit numele de domeniu cautat si transmit  mai departe cererea dvs. insotita de adresa IP asociata numelui de domeniu solicitat.

Cum se cumpara un nume de domeniu pentru un site web?

Practic numele de domenii se cumpara. Prin achizitionarea unui  nume de domeniu deveniti pentru o perioada de timp proprietarul de drept al acelui nume de domeniu. De gestionarea acestor nume de domenii se ocupa o organizatie creata special in acest scop numita ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). Aceasta organizatie a acreditat un numar de reselleri (revanzatori) de terminatii de nume de domenii (cum este si .ro). De la acesti reselleri va trebui sa cumparati numele de domeniu pentru site-ul dvs. web. Practic ICANN a alocat fiecarei tari recunoscute oficial dreptul de a gestiona printr-o organizatie guvernamentala proprie toate numele de domenii regionale specifice tarii respective. In plus, au fost create un numar de 21 de terminatii de nume de domeniu generice care pot fi achizitionate prin intermediul resellerilor acreditati de ICANN. Printre aceste terminatii de nume de domenii generice, cele mai cunoscute  sunt .com, .org, .info, .net, .eu, ...

Dvs. trebuie sa gasiti o combinatie intre un nume de domeniu si o terminatie de nume de domeniu care sa nu fie "luata" de altcineva. Exista site-uri web specializate care va ajuta la cautarea numelor de domeniu disponibile si unele chiar va sugereaza variante de inlocuire daca cea pe care o doriti dvs. nu e disponibila: (ex. www.networksolutions.com pentru nume de domenii generice sau www.rotld.ro pentru nume de domenii cu terminatia .ro).

Cum se face plata pentru numele de domenii?

Odata ales numele de domeniu dorit, in functie de reseller-ul acreditat de la care doriti sa achizitionati numele respectiv, se poate plati cu numerar, card de credit, ordin de plata, cec, etc. In functie de tipul de terminatie de nume de domeniu aleasa este posibil sa platiti mai mult sau mai putin. De exemplu, pentru numele de domenii cu terminatia .ro se plateste o taxa unica fara a fi nevoie sa reinnoiti numele de domeniu anual cum este cazul pentru .com-uri sau .net-uri.

Mare atentie insa la numele de domenii generice pentru care se face plata anual: pentru a prelungi durata de utilizare a numelui de domeniu ales va trebui sa platiti in avans pentru urmatoarea perioada. Ar fi bine sa o faceti inainte cu cateva saptamani de expirarea numelui de domeniu pentru a nu avea surprize neplacute. Exista cazuri cand un nume de domeniu in care s-au investit bani pentru SEO si promovarea site-ului pe motoarele de cautare sau directoare web sa fie pierdut din cauza intarzierii la plata si sa fie cumparat apoi de catre altcineva.

Tot legat de alegerea numelui de domeniu, veti observa ca exista oferte foarte avantajoase ca pret la cumpararea numelor de domenii. Ca orice lucru de pe lumea asta, cand e gratis sau aproape gratis ceva nu "miroase" foarte bine. De multe ori, la fel ca si in cazul promotiilor companiilor de telefonie mobila sau ale bancilor, suma initiala sa fie mica insa sa apara tot felul de taxe si clauze  contractuale care fac ca pe termen lung oferta sa fie chiar mai scumpa decat una normala. Aici este vorba de clauze de gazduire pe o periopada minima obligatorie, penalizari sau taxe ascunse pentru schimbarea registrar-ului numelui de domeniu, etc.

Ce avantaj va poate oferi un nume de domeniu bine ales?

Un nume de domeniu bine ales poate face diferenta intre un site de succes si unul anost. De cele mai multe ori numele de domeniu trebuie sa va reprezinte afacerea, sa o promoveze si sa o sustina. Daca apelati la serviciile oferite de Coral Design veti afla mai multe despre avantajele pe care le ofera anumite nume de domenii si veti afla sfaturile noastre in ceea ce priveste numele de domeniu cel mai potrivit pentru site-ul dvs. web. Este important sa va sfatuiti cu un specialist inainte de a plati pentru inregistrarea unui anumit nume de domeniu. De cele mai multe ori aceste plati nu sunt rambursabile. Totusi va oferim un pont: alegeti un nume de domeniu reprezentativ pentru afacerea dvs. Un nume de domeniu de forma www.site-ul-firmei-mele.ro nu va poate aduce avantaje foarte mari in viitor cand veti dori probabil sa faceti o optimizare a paginilor site-ului.

Ce trebuie sa faceti cu numele de domeniu dupa ce l-ati cumparat?

Practic, dupa cumparare, acest  nume de domeniu trebuie configurat pentru a indruma vizitatorii spre locul unde gazduiti site-ul  web. De cele mai multe ori acest lucru se face online prin intermediul unor site-uri web care ofera instrumente de gestiune corespunzatoare. Coral Design va poate ajuta sa va alegeti un nume de domeniu adecvat pentru site-ul dvs., de asemenea va poate ajuta sa il cumparati si apoi sa il gestionati corespunzator. In acest proces intervin tot felul de termeni tehnici cu este posibil sa nu fiti familiari. De aceea putem sa va ajutam in toate etapele pe care le presupune acest demers, fara ca dvs. sa aveti nicio bataie de cap cu aceste lucruri tehnice. In acelasi timp va oferim toate informatiile de care aveti nevoie sau pe care doriti sa le cunoasteti despre aceste lucruri.

  Pasul 2: Realizarea site-ului web >> 

 

Informatii utile despre internet / web

 

Creare site-uri web

Concept grafic personalizat, optimizare pentru afisarea pe monitoare si pe dispozitive mobile. Preturi de la 99 Euro.

Magazine online

Aplicatii complexe de e-commerce realizate dupa cerintele clientilor. Integrare cu procesoare de plati.

Optimizare site SEO

Doriti sa va vedeti site-ul Top 10 Google? Noi va garantam contractual rezultatele promise.

Gazduire web

Pachet complet de gazduire adaptat specificului site-ului web. Server de e-mail, backup zilnic. Abonamente de la 2.50 Eur/luna.