Previous Next

Coral Design: Creare site-uri web si aplicatii software personalizate

Oferim servicii complete pentru firma dvs: site-uri web (creare, gazduire, optimizare), aplicatii software la cheie, consultanta IT.

Gazduire web pentru site-ul dvs.

Oferim servicii de gazduire de calitate pentru site-urile web pe care le dezvoltam. Cu noi aveti asigurate toate serviciile ce tin de site-ul web: crearea, gazduirea si optimizarea site-ului. Contactati-ne acum pentru o oferta personalizata!

Optimizare site-uri web pentru motoarele de cautare

Oferim servicii de optimizare pentru site-uri web. Top 10 Google este tinta noastra si o atingem. Social media si promovarea afacerii dvs. pe internet!

Creare magazine online

Spre deosebire de alte firme de web, noi cream magazinul online dupa specificul afacerii dvs, nu va transformam afacerea in ceva ce au toti ceilalti. Contactati-ne acum pentru o estimare de pret personalizata.

Site-uri web optimizate pentru dispozitive mobile!

Cum arata site-ul dvs. pe iPhone? Dar pe un device care foloseste Android? Ce-ati zice de un site care sa arate la fel de bine oriunde ar fi vizionat? Contactati-ne acum pentru o estimare de pret personalizata.

Servicii de calitate la pret avantajos!

Pentru dvs. am creat un calculator / simulator de costuri pentru crearea site-urilor si serviciile conexe. Contactati-ne acum pentru o estimare de pret personalizata.

Serviciile de posta electronica (e-mail)

 

Desi pare ceva banal, serviciul de posta electronica este destul de complex in functionare si nu multi cunosc ce se intampla cu adevarat atunci cand scriu si trimit un mesaj de email. O sa incercam in acest articol sa prezentam in termeni uzuali cateva lucruri mai putin cunoscute despre serviciile de posta electronica.

Asa cum ii spune si numele, posta electronica este un serviciu prin care mesajele digitale ajung de la un expeditor la unul sau mai multi destinatari. De trimiterea mesajelor digitale, transmiterea pana la destinatie si livrarea catre destinatar se ocupa in principiu aceleasi calculatoare care asigura si functionarea internetului.

Serviciul de posta electronica nu este un serviciu de mesagerie instanta. Asta inseamna ca cel care trimite si cel care primeste mesajul nu trebuie sa fie conectati la internet simultan ca sa aiba loc trimiterea cu succes a mesajului. Asa cum se vede si in imaginea de mai sus, daca mesajul s-ar trimite intre calculatorul expeditorului si cel al destinatarului si acesta din urma ar fi inchis, mesajul s-ar pierde.

In zilele noastre, mesajele de email trec prin mai multe calculatoare, care au rolul de a primi, trimite si stoca mesajele de email pana cand destinatarul le primeste, sau chiar si dupa aceea. Expeditorul trebuie sa fie conectat la internet doar pana ce mesajul a plecat de la calculatorul sau, dupa care mesajul este transmis intre serverele de email pe baza unui protocol bine cunoscut de acestea, in asa fel incat sa ajunga la destinatar, mai precis la serverul de email (oficiul postal electronic) al destinatarului, iar acesta il poate primi oricand dupa ce a ajuns la oficiul sau postal (serverul sau de email)

Dupa cum observati, cele mai importante calculatoare din tot acest lant sunt serverele de email: primul calculator catre care esta transmis mesajul de la calculatorul expeditorului (serverul de email 1) si calculatoarele la care ajung in final mesajele pentru a fi preluate si citite de destinatarii lor (serverelel de email 2 si 3). Multi utilizatori de email, nu sunt nici macar constienti de existenta acelor calculatoare, insa acestea sunt cele mai importante piese din toata arhitectura serviciului de email.

Mesajul de email, odata compus de expeditor, pleaca spre un server de email. Daca la acel server exista adresa de email a expeditorului si se face corect autentificarea sa (cu ajutorul parolei contului de email), serverul de email accepta mesajul si trece mai departe la gasirea destinatarilor. Acest server "impacheteaza" mesajul expeditorului intr-un "plic" electronic pe care trece adresa de email a expeditorului si cea a destinatarului, impreuna cu datele sale de identificare si alte informatii despre expeditor.

Daca destinatarul mesajului nu are casuta postala in acelasi loc cu expeditorul, atunci serverul cauta o metoda sa trimita mesajul spre destinatar pe cea mai scurta ruta si preda mai departe mesajul catre urmatorul server de email aflat pe aceasta ruta. Acest server, la randul lui  face tot posibilul sa trimita mesajul catre destinatar, iar daca nu poate trimite direct, il trimite la cel mai apropiat server de email care ar putea sa il trimita spre destinatar... si tot asa pana cand mesajul ajunge in final la serverul de email care gazduieste casuta postala a destinatarului mesajului.  Totul se intampla dupa un protocol bine stabilit, cu reguli clare si de cele mai multe ori foarte rapid.

Asa a fost gandita arhitectura de servere care sa asigure transmiterea mesajelor. Serverele comunica intre ele, trimit mesajele fara sa isi puna problema ce contin, etc, iar in final mesajul ajunge la destinatar.

Doar ca... intre timp au aparut: spammeri, pisheri, hackeri si alte categorii de oameni care au profitat de "bunele maniere" ale serverelor de email si de buna lor credinta in trimiterea mesajelor de email, si le-au folosit pentru a trimite mesaje nesolicitate cu tot soiul de reclame, pentru a trimitere mesaje inselatoare care pretindeau a fi trimise de cu totul altcineva, etc

Lupta cu acest tip de criminalitate s-a dus initial la nivel juridic, prin innasprirea pedepselor aplicate acestui tip de actiuni, dar in final a fost mutata inclusiv la nivelul serverelor de email, pentru ca era practic imposibil autoritatilor unui stat sa intervina pe teritoriul altui stat pentru a cauta persoanele vinovate de astfel de infractiuni.

Astfel, s-a incercat si s-a reusit intr-o oarecare masura sa se opreasca fenomenul numit spamming si pishing prin introducerea unor metode suplimentare de autentificare a veridicitatii mesajelor trimise. Astfel, a devenit mult mai greu pentru un individ din China / Rusia / India sa trimita mesaje de e-mail catre diversi destinatari pretinzand ca trimite - sa zicem - din partea unei companii americane cu care de fapt nu avea nici o legatura. Puteti sa observati zilnic acum ca unele mesaje de spam nici macar nu mai ajung la dvs in inbox, deoarece au fost deviate inainte de a ajunge la dvs. de catre serverul de email care le filtreaza dupa niste reguli. De asemenea, adresele IP ale serverelor de pe care se trimit aceste mesaje de spam sunt atent monitorizate si sunt incluse in asa-numitele black-lists care sunt facute publice si care pot fi consultate la cerere de diverse servere de e-mail tot pentru a filtra anumite mesaje de e-mail despre care se stie ca sunt trimise de pe calculatoare rau-famate.

Ne-am obisnuit ca serviciile de e-mail sa fie de mare incredere. Rareori se intampla ca mesajele de e-mail sa nu ajunga la destinatie.De aceea, ne bazam pe e-mail pentru a primi si trimite date foarte importante, uneori date confidentiale si nu ne punem problema ca acele date ar putea sa nu mai ajunga, sau ca ar putea fi interceptate de altcineva. Din pacate, aceste lucruri nu se intampla. Mesajele de e-mail pot sa nu ajunga uneori la destinatar si este foarte probabil ca acestea sa fie interceptate in drumul lor spre destinatie si sa ajunga si in locatii unde nu ati dori. Sa explicam putin aceste lucruri:

1. Mesajele de e-mail trec prin mai multe calculatoare pana cand ajung la destinatie.
Mai mult decat atat, ele trec prin diverse medii de transmitere a datelor, sub forma de pachete de date (bucati din mesajul dvs) si sunt asamblate apoi din nou odata ce ajung intr-un nod de retea, urmand a fi trimise apoi tot ca pachete spre urmatorul calculator. In timpul transmiterii, aceste date pot fi interceptate si mesajul poate fi reconstruit oricand, daca acest lucru se doreste.

2. Serverele de e-mail sunt supuse unui bombardament continuu cu mesaje nesolicitate.
Nu toate mesajele de e-mail sunt "curate". Cifrele sunt destul de alarmante. Mai mult de 75% dintre mesajele de email trimise azi reprezinta SPAM. Acesta, daca nu este filtrat, ajunge sa ocupe extrem de mult spatiu pe disc, incarca procesoarele serverelor si in final ocupa destul de mult din timpul de lucru pretios al oricarui om, care trebuie sa isi gaseasca mesajele importante printre cele nesolicitate. De aceea, mesajele SPAM se opresc atat in faza de trimitere, cat si la destinatie. Unele filtre anti-spam "citesc" in premiera mesajele si cauta anumite cuvinte cheie in interiorul lor. Daca le gasesc, aceste mesaje sunt fie sterse fie redirectionate spre foldere speciale de junk/spam. Lupta cu SPAM-ul insa nu are cum sa fie castigata deoarece tot timpul apar metode noi si uneori foarte inventive pentru a ocoli filtrele anti-spam. De aceea, in functie de configurarile impuse de administratorii de servere de e-mail, pot sa scape spam-uri spre inboxul clientilor, sau dimpotriva, unele mesaje trimise corect pot sa fie blocate si nu mai ajung la destinatie.

Informatii utile despre internet / web

 

Creare site-uri web

Concept grafic personalizat, optimizare pentru afisarea pe monitoare si pe dispozitive mobile. Preturi de la 99 Euro.

Magazine online

Aplicatii complexe de e-commerce realizate dupa cerintele clientilor. Integrare cu procesoare de plati.

Optimizare site SEO

Doriti sa va vedeti site-ul Top 10 Google? Noi va garantam contractual rezultatele promise.

Gazduire web

Pachet complet de gazduire adaptat specificului site-ului web. Server de e-mail, backup zilnic. Abonamente de la 2.50 Eur/luna.