Previous Next

Coral Design: Creare site-uri web si aplicatii software personalizate

Oferim servicii complete pentru firma dvs: site-uri web (creare, gazduire, optimizare), aplicatii software la cheie, consultanta IT.

Gazduire web pentru site-ul dvs.

Oferim servicii de gazduire de calitate pentru site-urile web pe care le dezvoltam. Cu noi aveti asigurate toate serviciile ce tin de site-ul web: crearea, gazduirea si optimizarea site-ului. Contactati-ne acum pentru o oferta personalizata!

Optimizare site-uri web pentru motoarele de cautare

Oferim servicii de optimizare pentru site-uri web. Top 10 Google este tinta noastra si o atingem. Social media si promovarea afacerii dvs. pe internet!

Creare magazine online

Spre deosebire de alte firme de web, noi cream magazinul online dupa specificul afacerii dvs, nu va transformam afacerea in ceva ce au toti ceilalti. Contactati-ne acum pentru o estimare de pret personalizata.

Site-uri web optimizate pentru dispozitive mobile!

Cum arata site-ul dvs. pe iPhone? Dar pe un device care foloseste Android? Ce-ati zice de un site care sa arate la fel de bine oriunde ar fi vizionat? Contactati-ne acum pentru o estimare de pret personalizata.

Servicii de calitate la pret avantajos!

Pentru dvs. am creat un calculator / simulator de costuri pentru crearea site-urilor si serviciile conexe. Contactati-ne acum pentru o estimare de pret personalizata.

Glosar de termeni - internet

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A

Adresa IP: (IP=Internet Protocol). Adresa IP este o metoda de indentificare a calculatoarelor sau altor device-uri aflate in nodurile unei retele care foloseste protocolul de comunicatie IP. Pe baza acestor adrese IP calculatoarele pot comunica unele cu altele trimitand mesaje intre adresele lor. O adresa IP este formata din 4 grupuri de cifre separate cu punct (de ex. 127.0.0.1 este o adresa IP valida) Fiecare grup de cifre poate reprezenta un numar de la 1 la 255.

Adresa web: vezi  URL sau Link

Analiza necesitatilor: etapa preliminara in dezvoltarea unor programe software sau site-uri web in care compania de sofware discuta  cu clientii despre nevoile si rezultatele pe care acestia se asteapta sa le obtina, precum si despre resursele pe care acestia sunt dispusi sa le aloce pentru realizarea si operarea solutiilor software rezultate.
[sus]

B

Browser: program software folosit la accesarea si afisarea paginilor web. Pe langa interpretarea codului sursa al paginilor web si afisarea acestora intr-un format accesibil operatorilor umani, aceste programe ofera o serie de instrumente ajutatoare pentru memorarea adreselor web vizitate, organizarea link-urilor favorite si alte configurari de securitate.
[sus]

F

FTP (File Transfer Protocol): metoda utilizata pentru transferul fisierelor intre doua sisteme de calcul folosind un protocol specific de comunicare.
[sus]

G

Gazduire web: serviciu furnizat de companii specializate care consta in oferirea catre clientii sai a resurselor de calcul si echipamentelor de interconectare necesare bunei functionari a unui site web. Aceste companii pun la dispozitie calculatoare, spatiu pe disc, software si o anumita cantitate de informatii care poate fi transferata lunar de catre site-ul respectiv. In functie de cantitatea si calitatea acestor resurse puse la dispozitie clientilor, se percepe o anumita taxa, care se achita de obicei lunar.
[sus]

H

Hosting: vezi gazduire web
[sus]

I

Internet: retea mondiala de calculatoare interconectate prin diverse mijloace tehnice in scopul partajarii unor resurse, schimbului de informatii si accesului liber la resurse.

Intranet: retea locala de calculatoare interconectate in scopul partajarii unor resurse (fisiere, baze de date), de regula in interiorul unei firme sau institutii, protejate impotriva accesului din exterior sau fara legatura directa cu retelele de calculatoare externe.
[sus]

L

Link: o adresa web (URL) care atunci cand este accesata printr-un browser web afiseaza continutul paginii web aflate la adresa respectiva.

M

Magazin online: un site web cu functionalitati specifice care permite vizitatorilor sai sa achizitioneze produse sau servicii direct de pe site.

Motor de cautare: un site web care ofera vizitatorilor o lista de rezultate cu link-uri spre alte site-uri in functie de cuvintele cheie sau expresiile dupa care acestia au efectuat cautarea. In prezent, cel mai popular motor de cautare este Google. Mai multe informatii despre motoarele de cautare puteti afla in articolul despre motoare de cautare publicat in InfoBazar.ro
[sus]

N

Nume de domeniu: numele descriptiv pe care il foloseste un site web pentru a putea fi identificat in mod unic de catre vizitatorii sai. Din URL-ul unui site, partea de la inceput (http://www) reprezinta protocolul folosit pentru a ajunge la site-ul respectiv, iar ceea ce urmeaza este numele de domeniu care se termina de obicei cu o extensie (.ro in cazul numelor de domenii din Romania). Numele de domenii sunt drepturi de folosinta care se cumpara pe perioada determinata sau nedeterminata de la operatorii de registre cu nume de domenii acreditati. Exista nume de domenii atribuite fiecarei tari in parte (gestionate de o institutie acreditata din tara respectiva) si nume de domeniu care se folosesc in scop comercial, informativ, organizational si care sunt gestionate de o autoritate mondiala centrala.
[sus]

O

Optimizare web: servicii specifice oferite de anumite firme specializate care constau in adaptarea continutului si structurii unui site web in asa fel incat sa fie pozitionate cat mai in sus in lista de rezultate oferite de motoarele de cautare atunci cand se face cautarea dupa anumite expresii sau cuvinte cheie. Denumire alternativa: SEO.
[sus]

P

Pagina web: parte constitutiva a unui site web, de obicei avand forma unui fisier text cu o structura bine stabilita si care pune la dispozitia vizitatorilor informatii sau resurse de diferite forme (texte, imagini, fisiere de diverse tipuri). Dintre toate paginile web ale unui site, una este denumita "home page" si este afisata in mod automat atunci cand se acceseaza direct numele de domeniu al site-ului (sau radacina site-ului) fara a preciza si numele paginii web.
[sus]

R

Registrar: o companie specializata in vanzarea si administrarea numelor de domenii. Aceste companii sunt acreditate de ICANN pentru a vinde si gestiona nume de domenii. Odata ce cumparati un nume de domeniu de la o astfel de companie, va trebui sa apelati la ea ori de cate ori va trebui sa faceti modificari la DNS-uri sau alte date ce tin de numele de domeniu ales.

S

SEO: (En: Search Engine Optimization) Vezi si optimizare web

Server web: un calculator conectat la Internet care are rolul de a gazdui unul sau mai multe site-uri web si de a "servi" paginile web solicitate de vizitatorii site-ului respectiv in functie de drepturile de acces pe care acestia le au si metoda de conectare folosita.

Software: programe de calculator realizate de diferite firme de programare in scopul acoperirii nevoilor de calcul ale persoanelor, firmelor sau institutiilor.
[sus]

U

URL (Uniform Resource Locator): denumeste in mod global o adresa web care are rolul de a identifica in mod unic resurse web (pagini web, fisiere de date, nume de site-uri, etc). In mod  uzual, acesta se confunda cu o adresa de pagina web sau mai uzual - un  link.
[sus]

W

Web, WWW: este format din reteaua de calculatoare si totalitatea site-urilor web accesibile datorita acestor calculatoare, precum si informatiile pe care le ofera aceste site-uri sub forma de text, imagini, sunet si animatii video.

Website: o colectie de pagini web interconectate, care se afla gazduite de obicei pe acelasi server web si care ofera o informatii intr-un mod unitar, organizat sub un nume de domeniu.
[sus]

Informatii utile despre internet / web

 

Creare site-uri web

Concept grafic personalizat, optimizare pentru afisarea pe monitoare si pe dispozitive mobile. Preturi de la 99 Euro.

Magazine online

Aplicatii complexe de e-commerce realizate dupa cerintele clientilor. Integrare cu procesoare de plati.

Optimizare site SEO

Doriti sa va vedeti site-ul Top 10 Google? Noi va garantam contractual rezultatele promise.

Gazduire web

Pachet complet de gazduire adaptat specificului site-ului web. Server de e-mail, backup zilnic. Abonamente de la 2.50 Eur/luna.